Op naar de Roovertse Bergen

Dicht bij huis in de bossen spelen. Het kan en mag bij de Roovertse Bergen waar het altijd goed is.


PlaatsHilvarenbeek
Doelgroep0-4 jaar, Groep 1-2, Groep 3-4, Groep 5-6, Groep 7-8
GroepsgrootteOnbeperkt
TijdsduurOnbeperkt
PrijsGratis
LocatieAan het einde van het Klein Loo, links in het bos
ContactpersoonGilde Sint Joris
E-mailjorishilvarenbeek@gmail.com
Telefoonnummer06 12715398

Dicht bij huis in de bossen spelen. Het kan en mag bij de Roovertse Bergen waar het altijd goed is.

Beschrijving

We gaan naar de parkeerplaats op het einde van het Klein Loo, daar waar de bossen beginnen, Een smal pad  leidt naar de Roovertse Bergen. Het is de ideale plek voor de jeugd om dicht bij huis de natuur spelenderwijs te ontdekken.

Lang geleden  bespiedden vijandelijke troepen vanaf de toen kale heuvels het welvarende Hilvarenbeek. In de vorige eeuw was het een populaire speelplek van de Beekse jeugd. Er werd geel zand gewonnen voor straataanleg en huizenbouw, waardoor een aantrekkelijke open ruimte ontstond.  Later ging de kwaliteit van de plek achteruit door gebrek aan onderhoud.

Gilde Sint Joris uit Hilvarenbeek heeft  de Roovertse Bergen in 2020 geadopteerd in goed overleg met eigenaar Brabants Landschap.  Het gilde heeft met financiële steun van derden het speelzand teruggebracht, overbodige begroeiing weggehaald en  zitplekken gecreëerd.  Zodat de jeugd uitgedaagd wordt om kuilen te graven, in bomen te klimmen en hutten te bouwen. Hier mag dat!  Het gilde zorgt eveneens voor het onderhoud.

Het Sint Jorisgilde  is een eeuwenoud schuttersgilde dat zich dienstbaar inzet voor de gemeenschap van Hilvarenbeek.  Zie sintjorishilvarenbeek.nl.