Groot Loo in de frontlinie

Wandelroute langs het Groot Loo met foto’s, geluidsfragmenten en informatie via een app.


PlaatsHilvarenbeek
DoelgroepGroep 5-6, Groep 7-8
Groepsgrootten.v.t.,
Tijdsduur60 minuten, afhankelijk van loopsnelheid en groepsgrootte
Prijsgratis
LocatieGroot Loo, start bij huisnr. 1
ContactpersoonBrigit Moonen
E-mailbrigitmoonen@hotmail.com
Telefoonnummer06 11283629
Websiteoorlogenvrijheidhilvarenbeek.nl

Wandelroute langs het Groot Loo met foto’s, geluidsfragmenten en informatie via een app.

Beschrijving

In oktober 2019 vierden we dat Hilvarenbeek 75 jaar geleden werd bevrijd. Maar wist je dat het Groot Loo in Hilvarenbeek na de bevrijding van het centrum nog twee weken in de frontlinie gelegen heeft? Er werd na de bevrijding van het dorp nog een hele tijd gevochten. De Duitsers hadden zich verstopt in de bossen en verdedigden zich hevig. Pas na ruim twee weken werden ze verslagen door de Engelsen en toen pas konden ook Tilburg en Goirle bevrijd worden.

Een aantal mensen die toen in het Groot Loo woonden, hebben hun verhaal destijds (laten) opschrijven en rondom die verhalen is een belevingsroute gemaakt.

Om de route te kunnen lopen, het je de app Spacetime Layers nodig, die je gratis kunt downloaden in de appstore van Apple of Google. Zoek dan naar Groot Loo in de frontlinie. Op basis van je locatie kun je dan de route lopen en verschillende verhalen beluisteren, oude foto’s bekijken en weetjes lezen.

Kijk ook naar https://youtu.be/LRDyeIl2DSQ

Let op: je hebt een telefoon nodig met de Layers app. Je kunt de route vooraf downloaden zodat je hem offline kunt lopen.

 

Extra informatie

Doelgroep

,

Plaats